Aanpassingen aan de gebitsprothese

Aanpassingen aan de gebitsprothese

Het is de bedoeling dat een kunstgebit perfect past en geen pijntjes of kwaaltjes geeft, maar soms zijn er nog wat kleine aanpassingen nodig voordat u compleet tevreden bent.

Wanneer u uw kunstgebit voor het eerst draagt, voelt dit onwennig aan. Dat is volkomen logisch, want het is nieuw en u zelf, maar ook uw mond heeft even tijd nodig om aan dit alles te wennen. Soms moet het tandvlees wennen of kan een randje net iets te hard drukken. Maar dat komt goed. In het begin kunt u bovendien paracetamol of ibuprofen nemen, om lastige pijn te verzachten.

Wat er ook speelt: pas nooit zelf een kunstgebit aan. Het lijkt een open deur, maar er zijn u genoeg mensen voor gegaan die dachten zelf een kunstgebit te kunnen vijlen of bij slijpen, maar dat raden we dus ten strengste af.

Past het kunstgebit niet zoals u zou willen, zit het niet lekker, neem dan contact met ons op. Wij kunnen er dan opnieuw naar kijken en het gebit zo aanpassen (slijpen) opdat het beter past. Pijnklachten zullen daarna snel verdwijnen.