De tandprotheticus werkt op het gebied van implantologie nauw samen met de tandarts–implantoloog of kaakchirurg. Zij maken duidelijke afspraken en verwijzen u voor specifieke handelingen naar elkaar door, zodat u precies weet waar u aan toe bent.
Elke 14 dagen komt de implantoloog, de heer Roks aangesloten bij de Rietgors praktijk, naar onze praktijk voor implantologie en tandheelkundige behandelingen.

In de meeste gevallen bezoekt u eerst uw tandprotheticus. Na beoordeling van uw mond of uw huidige kunstgebit, kan het zijn dat uw tandprotheticus constateert dat de houvast van het ondergebit zo slecht is dat implantaten een betere oplossing voor u zijn. Meestal zit het ondergebit  te los, omdat de kaak ver geslonken is. Er is dan geen hoogte meer om een ‘normaal’ kunstgebit op vast te houden.

Wanneer u instemt om in de onderkaak implantaten te laten plaatsen dan verwijst uw tandprotheticus u schriftelijk door naar de tandarts-implantoloog of kaakchirurg waarmee hij samenwerkt en kan er direct een afspraak worden gemaakt.

De tandarts-implantoloog of kaakchirurg maakt met u een afspraak voor een eerste consult. Als u uiteindelijk uw implantaten heeft gekregen, informeert de tandarts-implantoloog of kaakchirurg uw tandprotheticus schriftelijk over de stand van zaken. U wordt dan terugverwezen naar uw tandprotheticus. De tandprotheticus kan nu beginnen met het maken van uw nieuwe kunstgebit op implantaten.

Uw tandprotheticus verzorgt dus het uitneembare deel en de tandarts-implantoloog of kaakchirurg verzorgt het vastzittende deel in het kaakbot.