Kunstgebit op implantaten

Een kunstgebit dat niet alleen prachtig oogt, maar ook perfect past; dat is een waar kunstwerk. Een veel voorkomende klacht bij mensen met een volledig kunstgebit is dat het niet goed blijft zitten. Een tandprotheticus kan in dergelijke gevallen zorgen dat uw kunstgebit wel goed zit. Met een klikvaste oplossing: een kunstgebit op implantaten. Gun uzelf een gebit om in te lijsten en de oplossing die pijn en ongemakken verhelpt.

Wanneer worden implantaten toegepast?

Een implantaat wordt vaak geplaatst als het maken van een normale prothese wel gaat maar dit niet (meer) de gewenste resultaten geeft. Bijvoorbeeld wanneer u klachten krijgt of blijft houden. Bij langdurig dragen van een kunstgebit blijft met name de onderkaak slinken. De onderkaak wordt minder hoog en uw kunstgebit gaat steeds losser zitten. Het kunstgebit schuift hierdoor over het tandvlees met daaronder het kaakbot. Dit kan klachten veroorzaken.

Bij een controlebezoek kan uw tandprotheticus beoordelen of vervanging, aanpassing of plaatsen van implantaten noodzakelijk is. Als uw klachten van dien aard zijn en de onderkaak zo laag is dat van de eerste twee geen sprake is, dan zal uw tandprotheticus u door verwijzen naar een tandarts-implantoloog of kaakchirurg.

Voordat er een nieuw kunstgebit gemaakt wordt, dienen eerst de implantaten geplaatst te worden.

Bij bijna iedereen is het mogelijk om implantaten te plaatsen, al gelden voor een goed resultaat wel een aantal voorwaarden. Zo moet er genoeg kaakbot aanwezig zijn om het implantaat in te verankeren. Bovendien is het van belang dat uw kaakbot en tandvlees gezond zijn.

Roken en overmatig alcoholgebruik kunnen het succes van het implantaat nadelig beïnvloeden.