Wat kunt u zelf doen?

Maak uw kunstgebit goed schoon

Het is belangrijk dat u uw nieuwe kunstgebit na iedere maaltijd goed schoonmaakt. Na een paar uur dragen komen er, net al bij natuurlijke tanden, voedselresten en bacteriën op uw kunstgebit. Bovendien kan een kunstgebit verkleuren door nicotine, thee, wijn enzovoort. U kunt uw kustgebit schoonmaken met een protheseborstel en zeep, of met een speciaal prothesereinigingsmiddel. Gebruik nooit heet water of agressieve schoonmaakmiddelen, zoals vloeibaar schuurmiddel, bleekwater of tandpasta.

Masseer uw kaken regelmatig

U houdt uw kaken na in betere conditie als u elke keer na het schoonmaken van uw kunstgebit, het tandvlees van uw boven- en onderkaak reinigt. Dit kunt u het beste doen met een zachte tandenborstel. Zo masseert u ook uw kaken, wat de doorbloeding bevordert.

Doe ’s nachts uw kunstgebit uit

Doe uw kunstgebit, in ieder geval het ondergebit, ‘s nachts uit. Het inhouden van het kunstgebit kan leiden to verminderde doorbloeding van het slijmvlies. `hierdoor slinkt het bot van de onderkaak sneller.. het gevolg is dat uw kunstgebit niet goed meer past en gaat irriteren.

Voorkom schade

Als u uw kunstgebit boven een wastafel schoonmaakt, kunt u voordat u begint een laagje water in de wastafel laten staan of er een doekje inleggen. Zo voorkomt u schade als het kunstgebit valt.