Problemen met uw kunstgebit?

Problemen met uw kunstgebit?

Het gaat helemaal goedkomen

Wanneer u net een kunstgebit heeft, kan dat in het begin “ongemakkelijk” aanvoelen. Maar, het is goed om te weten dat dit allemaal beter wordt. Bovendien zijn wij er om u te helpen.

Pijnlijk tandvlees

In het begin kan een kunstgebit uw tandvlees irriteren. Wanneer dit niet enkele weken vanzelf over gaat, kunt u het beste een afspraak maken opdat wij door het aanbrengen van wat kleine correcties het probleem alsnog kunnen verhelpen.

Moeizaam eten

In het begin kan eten lastiger gaan dan u gewend bent. Ook dit is volkomen logisch, want er dient gewenning aan te treden. De spieren in de tong en mond moeten nog wennen om de prothese op zijn plaats te houden. Ons advies luidt: begin met het eten van zacht makkelijk kauwbaar voedsel zoals stampotjes, puree, zacht fruit. In het begin is het raadzaam om rauwe groeten, chips en vlees te vermijden.

Onduidelijk praten

Het praten met een kunstgebit in kan in het begin even anders zijn, omdat u moet wennen. Maar dit komt na enkele weken vanzelf goed.

Speeksel vermeerdering of vermindering

Door het dragen van een kunstgebit kan de speekselvorming van slag raken. Er kan meer of juist minder speeksel ontstaan. Geen zorgen! Dit komt écht vanzelf goed.

Kokhalsneigingen

Soms kunnen er kokhalsneigingen of misselijkheid worden ervaren wanneer u een nieuw kunstgebit draagt. Het kan voorkomen dat er een aanpassing aan het gebit dient te komen, maar meestal verdwijnen deze klachten in de loop der tijd, omdat u de nieuwe situatie begint te accepteren en er ook aan zal wennen.

Kortom: er kunnen kleine problemen zijn, maar die gaan bijna altijd allemaal vanzelf over. Het voordeel van een kunstgebit is dat u net zoals vroeger bijna alles weer kunt doen zoals u dat voorheen met uw eigen gebit deed. U kunt dus weer lachen, zoenen, eten en praten.